Advocaat denkt dat Sutalo geen verdediger is

Advocaat vermoedt verwarring in Ajax-defensie: 'Vraag me af of hij verdediger is'

16 februari om 09:36
Laatste update: 16 februari om 10:10

Dick Advocaat vraagt zich erg af of Josip Sutalo überhaupt een verdediger is. De Kroaat speelt al sinds zijn tijd bij Dinamo Zagreb als centrumverdediger, maar de analist denkt dat de boomlange international beter uit de voeten kan op het middenveld. Ook Wim Kieft blijkt geen fan.

"Ik vraag me af of Sutalo überhaupt wel een voorstopper is", vertelt Advocaat over de Ajax-verdediger bij Veronica. "Hij is eigenlijk meer een middenvelder dan een voorstopper. Sutalo wint ook geen duel en hij wilt iedere bal mooi spelen." Advocaat opperde in hetzelfde programma een oplossing voor de tegenvallende Sutalo. Hij zou alles op alles zetten om Matthijs de Ligt terug naar Ajax te halen.

Afgelopen zomer tikte Ajax ruim twintig miljoen euro af voor de komst van Sutalo. De 23-jarige verdediger speelde al lange tijd in het eerste van Dinamo Zagreb en deed ook al meerdere malen mee in het Kroatische elftal. De verwachtingen waren dan ook hoog bij Ajax, maar die lat heeft de verdediger nog niet kunnen aantikken. Mede door een blessure komt hij nog niet geweldig uit de verf.

Ook Kieft gaf al meerdere malen aan dat hij het nog niet zo ziet zitten in Sutalo. "Hij is alleen maar bezig met zijn eigen prestatie. Als je echt een goede speler bent, komt het er wel uit, maar in die positie is het belangrijk dat je leiding neemt. Dat doet hij allemaal niet."