Bosz haalt uit naar Makkelie

Bosz haalt uit naar Makkelie: 'Ben altijd boos op hem, ik vind het helemaal niks'

5 oktober om 22:56
Laatste update: 5 oktober om 22:58

Danny Makkelie heeft zich de woede van Peter Bosz op de hals gehaald. De scheidsrechter gaf de trainer van PSV, na een vermeend penaltymoment rondom Johan Bakayoko.

PSV boekte zaterdagavond een zeer benauwde zege op Sparta Rotterdam (2-1). In de tweede helft werd Bakayoko in het zestienmetergebied van Sparta aan zijn shirt getrokken. Bosz maakte vanaf de zijlijn duidelijk dat hij het een strafschop vond en richtte zich tot Makkelie, die hem geel gaf. In gesprek met ESPN wordt Bosz gevraagd of en waarom hij boos op de leidsman was. "Ik ben altijd boos op Makkelie", reageert een geïrriteerde Bosz.

"Het ligt misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niets", vervolgt de oefenmeester zijn relaas. "Als je de beelden terugziet... Hoe duidelijk moet het zijn? Of wil je dat spelers gaan liggen? Dit was een heel duidelijke." Bosz krijgt de vraag of hij niet beter zijn mond had kunnen houden tegen Makkelie, omdat hij weet dat er tegenwoordig kaarten worden gegeven voor commentaar op de leiding. "Ik had het niet moeten doen...", zegt hij met gevoel voor cynisme.

"Wat erg, hè...", gaat Bosz verder. "Nee, absoluut. Die gele kaart was volledig terecht."