Steijn over Sutalo bij Ajax

Steijn blikt terug op Ajax-periode: 'Wauw, wat een verdediger hebben we nu...'

Vandaag om 20:38

Maurice Steijn is blij dat Josip Sutalo diens draai heeft gevonden bij Ajax. De oud-trainer van de Amsterdammers werkte vorig jaar met de Kroatische verdediger en kon toen niet het beste in hem naar boven halen.

Sutalo is een van de Ajax-spelers die sinds dit seizoen beter rendeert. "Het kan dat het opeens gebeurt. Bij de ene trainer lukt het wel, bij de andere niet", stelt Steijn bij De Eretribune op ESPN. De vijftigjarige Steijn zag naar eigen zeggen gelijk de kwaliteiten van Sutalo. "Volgens mij ben ik vanaf dag één heel duidelijk geweest over Sutalo bij Ajax. Dat hij nu uiteindelijk de credits krijg die ik hem toen toedichtte, vind ik alleen maar mooi voor hem."

"Hij heeft zoveel over zich heen gekregen vorig seizoen", weet Steijn. "Nu bewijst hij gelukkig het ongelijk van heel veel critici en bewijst hij wat wij als staf in hem zagen." Dat Sutalo moeilijk uit de verf kwam in zijn beginperiode bij Ajax, zorgde bij Steijn voor gefronste wenkbrauwen. "Het mindere spel van Sutalo verbaasde ons wel. Toen hij twee weken had meegetraind, dachten we nog: wauw, wat een verdediger hebben we nu... De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij het toen niet liet zien, maar nu wel."

Sutalo is onder trainer Francesco Farioli een vaste waarde bij Ajax. De Kroaat speelde tot op heden dit seizoen op het duel met Fortuna Sittard na elke minuut.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!