Kwakman benoemt opvallende Ajax-statistiek: 'Twee kilometer meer dan onder Steijn'

Kwakman benoemt opvallende Ajax-statistiek: 'Twee kilometer meer dan onder Steijn'

4 februari om 22:06

Kees Kwakman ziet dat Kenneth Taylor nu meer arbeid levert bij Ajax dan in de periode onder Maurice Steijn. De middenvelder miste een aantal grote kansen tegen PSV, maar verder kon het spel van Taylor Kwakman wel bekoren.

Bij Dit Was Het Weekend komt het spel van Taylor in de topper ter sprake. "Ik vond hem goed tegen PSV", stelt Kwakman. "Hij maakte steeds meer aanvallende loopjes, iets wat hij wel vaker doet. Zeker met Brobbey heeft Taylor een goede klik." Vervolgens worden er beelden getoond van defensieve momenten van Taylor. "Dit moet hij altijd leveren", vindt Kwakman.

"Hij loopt onder Van ’t Schip twee kilometer - in vergelijking met de periode onder Steijn - twee kilometer meer per wedstrijd", gaat de oud-verdediger verder. "Dat zijn een beetje algemene cijfers, maar het zegt toch wel iets: hij levert meer arbeid. Hij zal dingen aan zijn spel toe moeten voegen om een box-to-box-middenvelder te worden."

Tegen PSV miste Taylor ook twee grote kansen. Brian Brobbey liet na afloop lachend weten dat hij zijn boezemvriend daar ook op had gewezen. "Brobbey heeft wel gelijk", vindt Kwakman. "Taylor krijgt eigenlijk elke wedstrijd kansen en is bij gevaar betrokken. Maar het afwerken..."