Koeman over vele krampgevallen bij Ajax - PSV

Stellige Koeman wijst oorzaak aan voor vele krampgevallen bij Ajax - PSV

4 februari om 12:54

Ronald Koeman denkt te weten waarom veel spelers zaterdagavond kramp kregen tijdens Ajax - PSV. De bondscoach vermoedt dat het te maken heeft met het gebrek aan topduels in Nederland. 

De wedstrijd tussen Ajax en PSV was intens, iets wat in de slotfase tot uiting kwam. Diverse spelers konden het niet meer bijbenen, en kregen kramp. Koeman zag het met eigen ogen, want hij was aanwezig in de Johan Cruijff ArenA. "Er zijn te weinig wedstrijden op dit niveau, omdat de spelers niet getraind zijn op het spelen van topwedstrijden iedere drie dagen. Daar ligt het aan", aldus Koeman zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie

Vlak naast hem zat collega-bondscoach Gareth Southgate, die kwam kijken vanwege de debuterende Jordan Henderson. Koeman maakte een praatje met de Engelse oefenmeester. "Ja, ik heb hem gesproken. Hij zal ook over Henderson zijn keuzes moeten maken. Vandaar dat hij er was. Ik was donderdag met Nigel de Jong (technisch directeur bij de KNVB, red.) bij de training van Ajax. Je ziet dat Henderson een speler is die richting jongere en buitenlandse spelers de kar trekt. Ik vind het een aanwinst."