La Ling over Ajax en PSV

'De terugval van Ajax is echt ongekend, dit is wel heel extreem'

3 februari om 14:29

Tscheu La Ling, voormalig buitenspeler van Ajax, kijkt met veel plezier naar het huidige PSV. De oud-aanvaller constateert dat de Amsterdamse club momenteel geen pure buitenspelers in de selectie heeft.

La Ling krijgt in gesprek met De Telegraaf de vraag van welke flankspelers hij dit seizoen geniet in de Eredivisie. "Ik vind Johan Bakayoko heel beloftevol. Dat is een speler waar ik graag naar kijk en met Noa Lang en Hirving Lozano hebben ze (PSV, red.) nog twee spelers met een goede actie. Bij Ajax zie ik op dit moment geen echte buitenspelers."

"Sowieso vind ik dat er momenteel bij PSV en Feyenoord meer het echte voetbal, waar ik van houd, wordt gespeeld dan bij Ajax", gaat La Ling verder. "Bij die clubs wordt goed gebruik gemaakt van de ruimtes en hebben ze buitenspelers met een echte actie. Dat zie ik niet bij Ajax."

Zaterdagavond gaat PSV op bezoek bij Ajax. "Het loopt de laatste tijd dan wel wat beter bij Ajax, maar toch vind ik PSV favoriet", stelt La Ling. "Die hebben al ruimschoots bewezen een veel beter team te hebben. PSV heeft het goed gedaan. Die hebben de trainer en de spelers gehaald die Ajax heeft laten lopen. De terugval van Ajax is echt ongekend. Ze hebben in de loop der jaren wel eens vaker een periode gehad dat het wat minder ging, maar dit is wel heel extreem. Ik ben bang dat het nog wel even gaat duren voordat Ajax weer dominant en leidend wordt. Al denk ik wel dat ze dit seizoen nog gewoon derde worden."