Brobbey als underdog richting topper: 'PSV is natuurlijk de favoriet'

Brobbey lovend over Ajax-ploeggenoot: 'Positief hoe hij binnen de groep is'

3 februari om 13:14

Brian Brobbey kruipt voor de wedstrijd tegen PSV in de underdogpositie. De spits van Ajax stelt dat zijn ploeg kans maakt, maar benadrukt dat de Eindhovenaren de favoriet zijn.

Ajax en PSV staan zaterdagavond in de Eredivisie tegenover elkaar. "Het is een hele leuke wedstrijd. Wedstrijden tegen PSV zijn altijd leuk", zegt Brobbey tegen ESPN. "Zij zijn natuurlijk de favoriet, maar er liggen zeker kansen voor ons." Eerder dit seizoen ging Ajax met 5-2 onderuit in Eindhoven. "Ik denk dat we de eerste helft echt fantastisch speelden", blikt Brobbey terug. "Als ik mijn kansen had afgemaakt, en anderen ook, hadden we met de rust dik voor gestaan denk ik."

Jordan Henderson gaat tegen PSV zijn debuut voor Ajax maken, zo verklapte trainer John van 't Schip vrijdag op het persmoment. Brobbey is louter positief over de 33-jarige middenvelder. "Het is positief hoe hij is binnen de groep en ook hoe hij aan het coachen is", aldus de spits. "Hij brengt natuurlijk veel ervaring mee, hij heeft de Champions League gewonnen en lang in de Premier League gespeeld."

Ajax en PSV trappen zaterdag om 20.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. Koploper PSV kan naaste belager Feyenoord op vijftien punten zetten. Als Ajax wint klimmen de Amsterdammers over AZ heen. AZ en Feyenoord staan zondag tegenover elkaar in Alkmaar.