Veerman spreekt zich uit over transfer

PSV-uitblinker 'eerlijk' over transferwens: 'Zou Italië of Spanje geweldig vinden'

16 december 2023 om 09:40
Laatste update: 16 december 2023 om 11:46

Joey Veerman geniet momenteel met volle teugen van het successeizoen dat hij en zijn PSV-teamgenoten doormaken, maar de middenvelder denkt voorzichtig ook al na over volgend jaar. In gesprek met de NOS laat de middenvelder weten een transfer na dit seizoen wel te zien zitten.

Veerman is een dragende kracht in de formatie van trainer Peter Bosz, die zondagavond bij AZ het zestiende Eredivisie-duel op rij kan winnen. Ondanks die indrukwekkende statistiek, blijft de geboren Volendammer bescheiden. "We hebben een team met veel jonge talenten die een topseizoen beleven, met een mix van oudere, ervaren spelers die ook een topseizoen hebben. Daardoor plaats je je voor de achtste finales van de Champions League en win je vijftien wedstrijden in de Eredivisie", vertelt hij voor de camera van de NOS.

De zegereeks van de Eindhovenaren zorgt bij de Oranje-international voor een gevoel van onoverwinnelijkheid. "Iedere keer wanneer wij het veld oplopen, hebben wij het gevoel: wie kan van ons winnen? Het is lastig uit te leggen, ik denk dat iedereen dat gevoel bij ons heeft."

Veerman, die een contract heeft tot medio 2026, streek in de winter van 2022 neer bij PSV. Mogelijk is hij nu bezig aan zijn laatste maanden in Eindhoven. "Als alles loopt zoals het nu loopt, dan zou een transfer aan het einde van het seizoen voor beide partijen een optie kunnen zijn. Mocht het niet gebeuren, dan ben ik ook heel blij bij PSV." De middenvelder heeft een voorkeur voor de wat warmere landen. "Als ik heel eerlijk ben, zou ik het ook geweldig vinden om in Italië of Spanje te spelen, maar het is niet altijd aan jezelf."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!