'Dure' Jahanbakhsh geen optie voor FC Twente

FC Twente-fans roepen om ex-Feyenoorder: 'Dure jongen, haal je niet voor bank'

Vandaag om 12:15

Alireza Jahanbakhsh is geen optie voor FC Twente, zo benadrukt clubwatcher Leon ten Voorde. De voormalig buitenspeler van Feyenoord werd door Enschedese fans getipt naar aanleiding van de zware blessure van Younes Taha.

"Als de blessure van Taha een week eerder was gebeurd, dan waren ze ongetwijfeld in gesprek gegaan met Younes Namli", vertelt Ten Voorde in De Ballen Verstand, de podcast van TC Tubantia. "Dat hebben ze niet met mij overlegd, maar dat kun je wel invullen. Als FC Twente een vervanger haalt voor Taha, dan moet hij beter zijn dan Daan Rots."

Namli tekende onlangs alsnog een nieuw contract bij PEC Zwolle. Daardoor kwamen Twente-fans met Jahanbakhsh op de proppen. "Jahanbakhsh is een naam die veel genoemd wordt door supporters", weet ook Ten Voorde. "Maar dat is een hele dure jongen, die haal je niet voor de bank." Bovendien kunnen de Tukkers hem niet meer verleiden met Europees voetbal, aangezien de inschrijfdatum is verstreken. "Dat is echt een domper voor een speler. Als hij hoort dat hij niet Europees mag spelen wordt het minder aantrekkelijk om naar Twente te gaan. Dat speelt zeker mee."

Jahanbakhsh speelde afgelopen seizoen 23 officiële duels voor Feyenoord, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf. De Rotterdammers besloten het aflopende contract van de 31-jarige Iraniër niet te verlengen. Sindsdien is hij transfervrij.