Vermoedelijke opstelling PSV

Vermoedelijke opstelling PSV: Tillman blijft staan, vraagtekens op middenveld

17 december 2023 om 10:55
Laatste update: 17 december 2023 om 10:55

PSV kan zondagavond op bezoek bij AZ de eerste seizoenshelft bekronen met de zestiende zege op een rij. Of de Eindhovenaren dat met Hirving Lozano, Joey Veerman en Jerdy Schouten gaan proberen te bewerkstelligen, zal nog moeten blijken. In de vermoedelijke opstelling is in ieder geval plek voor Malik Tillman, die deze week veel indruk maakte. 

Waar PSV voorin met de nodige blessuregevallen kampt, geldt dat in mindere mate voor de achterhoede. Het is dan ook zeer aannemelijk dat Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli en Sergiño Dest de laatste linie van de Eindhovense club vormen. 

Op het middenveld staan er nog wat vraagtekens achter de naam van Veerman en Schouten, die vrijdag wel meetrainden. Mochten zij geen klachten ervaren, dan vormt het tweetal tegen AZ geheid een duo op het middenveld. Guus Til, de laatste weken belangrijk met veel doelpunten, opereert dan zeer waarschijnlijk als nummer tien. 

Vooring ontbreekt Noa Lang nog. Lozano trainde al wel mee, maar speelde zijn laatste wedstrijd op 29 november, tegen Sevilla. Tillman heeft meer minuten in de benen én maakte tegen Arsenal een onuitwisbare indruk. Het lijkt dan ook logisch dat hij een voorhoede vormt met Luuk de Jong en Johan Bakayoko. Het duel tussen AZ en PSV begint zondagavond om 20.00 uur. 

De vermoedelijke opstelling van PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman