Alarm klinkt bij Bayern München: 'Topspelers uitgeput'

Alarm bij Bayern München: 'Topspelers zijn uitgeput, de grens is echt bereikt'

24 november 2023 om 10:15
Laatste update: 24 november 2023 om 11:11

Thomas Tuchel is er klaar mee: de voetbalkalender is veel en veel te vol, vindt de trainer van Bayern München. Hij slaat alarm in de aanloop naar de Bundesliga-hervatting tegen 1. FC Köln, dat voor vrijdagavond op het programma staat.

Tuchel is niet te spreken over de timing van het uitduel met Köln, omdat het leeuwendeel van de Bayern-selectie pas net terug is van interlandverplichtingen. "Het is ongelukkig, maar als ik dat als trainer zeg, wordt dat weer als een excuus gezien. Dat is het alleen niet", aldus Tuchel. "Je hebt Jürgen Klopp gehoord, die moet ook zaterdag rond lunchtijd tegen Manchester City spelen."

"Ik kan je vertellen: de bondscoaches zeggen ons nassaal dat de topspelers die Champions League en interlands spelen moe zijn. Mentaal, emotioneel, fysiek, ze zijn uitgeput", vervolgt de Duitser, die benadrukt dat niet alleen de vele wedstrijden een probleem zijn. Alle vlieg- en busreizen en hotelovernachtingen eisen ook hun tol. "Dat is stressvol. En dan is er nog het tijdsverschil."

De grens is bereikt, vindt Tuchel. "Volgend seizoen komen er ook weer twee Champions League-wedstrijden bij... Voetbal moet worden gespeeld met plezier, met verlangen en enthousiasme. Dat is de basis voor de sport en de basis om het publiek te inspireren. De grens is echt bereikt, als we er al niet overheen zijn."