Keane over Ten Hag, Eriksen en Maguire

'Ajax-target' onderdeel van probleem bij United: 'Als Ten Hag dat denkt..'

Vandaag om 11:27

Roy Keane begrijpt niet dat Erik ten Hag een beroep blijft doen op Harry Maguire en Christian Eriksen. Het duo is ‘onderdeel van het probleem’ van Manchester United volgens de clubicoon.

Maguire en Eriksen staan dit seizoen geregeld in de basis bij Manchester United. Keane kan geen begrip opbrengen voor die beslissing van Ten Hag. "Als je terugvalt op Maguire, heb je een probleem", aldus de clubicoon in de podcast Stick to Football. "Kijk naar hoe hij verdedigt bij de gelijkmaker van FC Twente", geeft Keane een voorbeeld. "Als je denkt dat hij het antwoord is... Je kan niet blijven terugvallen op Maguire en Eriksen."

"Ze hebben de laatste jaren veranderingen doorgemaakt", vervolgt Keane zijn kritiek op The Mancunians. "Fred en Scott McTominay hebben ze van de hand gedaan. Maar nu zijn Maguire en Eriksen terug in de basis. Je valt dus terug op de jongens die onderdeel zijn van het probleem! Ik zeg niet dat zij dat op zichzelf zijn, natuurlijk niet, maar als je denkt dat Maguire het antwoord is..."

Ondanks dat Ten Hag met Eriksen en Maguire in de basis niet won van Aston Villa (0-0), terwijl er met de Deen in de basis ook niet gewonnen werd van FC Porto (3-3), krijgt de Haaksbergenaar voorlopig de kans bij Manchester United. De club hoopt wel snel een stijging te zien op de Premier League-ranglijst. United staat momenteel veertiende.

Eriksen heeft een aflopend contract bij Manchester United. Boulevardkrant The Sun bracht deze week naar buiten dat Ajax aan de leiding gaat in de strijd om de handtekening van de Deen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!