Ajax-keepster Van Eijk schuldbewust na 'wanprestatie'

Ajax-keeper schuldbewust na 'wanprestatie': 'Eerst de held, nu de sukkel'

24 november 2023 om 09:09

Regina van Eijk was vorige week het middelpunt van het Ajax-feest na het droomdebuut in de Champions League tegen Paris Saint-Germain, maar vrijdagochtend werd ze wakker met een kater. In het duel met AS Roma zakte ze door het ijs, weet de keeper zelf ook.

Van Eijk moest drie keer vissen en twee keer ging ze niet vrijuit. Na afloop haalde ze zichzelf nadrukkelijk door het slijk. "Bij de tweede goal gleed ik uit. Als keeper is dat funest. Shit happens", baalde ze voor de camera van de NOS. "Ik zie het als een wanprestatie. En dan heb ik het over mezelf. Maar dat hoort erbij: de ene week ben je de held en de andere week de sukkel."

De 21-jarige doelvrouw verraste vorige week nog met Ajax door bij de start van de Champions League-campagne te winnen van PSG. Van Eijk hield haar doel schoon (2-0). "Dit is topsport", zegt ze nu. "Op naar de volgende wedstrijd. Er zijn nog vier duels te gaan. Nog hartstikke veel om wat te laten zien. We zijn nog niet klaar." Ajax Vrouwen gaat donderdag 14 december op bezoek bij Bayern München.