Koeman licht tipje van de sluier op over Van Dijk

Koeman licht tipje van de sluier op over Van Dijk: 'Dat is duidelijk'

21 november 2023 om 20:36

Ronald Koeman heeft tekst en uitleg gegeven over zijn systeemwissel tegen Gibraltar. Tegen de ministaat grijpt de bondscoach terug naar 4-3-3. Ook vertelt Koeman dat Virgil van Dijk geen hele wedstrijd zal spelen.

Oranje gaat dinsdagavond op bezoek bij Gibraltar. Koeman voert zes wijzigingen door ten opzichte van het duel met Ierland, waar ook een systeemwissel bovenop komt. "Je gaat op één helft spelen, dus dan wil je sowieso meer op de zijkanten hebben", legt Koeman uit bij de NOS. "Ook het spel tussen de buitenspelers en backs is belangrijk, om het groot te houden."

Vervolgens vertelt Koeman over de wisselingen in zijn elftal. "Ik geef ook andere jongens een wedstrijd. De programma's zijn dusdanig vol voor deze jongens, dat je ook wel eens een moment hebt dat je ze even in bescherming moet nemen. Normaal gesproken ga ik ook zeker vijf keer wisselen. Virgil gaat ook geen hele wedstrijd spelen, dat is duidelijk."

Gibraltar en Nederland trappen om 20.45 uur af in Portugal, waar de wedstrijd afgewerkt wordt. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel: Oranje is al zeker van deelname aan het EK, terwijl Gibraltar laatste zal eindigen in de kwalificatiepoule.