'Prankster dringt United-kleedkamer binnen en neemt Ten Hag op'

'Schokkend lek': 'Prankster dringt United-kleedkamer binnen en neemt Ten Hag op'

Vandaag om 16:55

Erik ten Hag en de spelers van Manchester United zijn vorig weekend afgeluisterd rond het Premier League-duel bij Aston Villa. Een 'prankster' wist de uitkleedkamer enkele dagen voor de wedstrijd binnen te dringen en plaatste opnameapparatuur, weet The Sun.

De boulevardkrant spreekt van 'een schokkend beveiligingslek'. De grappenmaker wist twee dagen voor Aston Villa - Manchester United medewerkers van de thuisclub te misleiden en de kleedkamer binnen te komen. Daar verborg hij - met duct tape - een mobieltje van Chinese makelij, dat geluid opneemt zodra er gebeld wordt. Dat deed de 'dader' dan ook op momenten dat hij wist dat de United-selectie aanwezig was.

The Sun heeft de audio-fragmenten inmiddels beluisterd, maar kiest ervoor deze niet te publiceren. Onder meer de speech van Ten Hag voor de aftrap is luid en duidelijk te horen. "Dit is een schokkende inbreuk op de beveiliging en er zullen serieuze vragen worden gesteld over hoe dit kon gebeuren. Gelukkig was er niets sinisters aan dit incident", vertelt een bron. "Het was slechts een grappenmaker, die zelf een United-fan is. Hij wilde horen wat er in de kleedkamer werd gezegd. Maar het is wel zorgelijk dat hij erin slaagde om de kleedkamer van één van de grootste Premier League-clubs binnen te komen, enkele dagen voor het duel."

Sterker nog, de prankster wist zijn telefoon een dag na de kraker op Villa Park ook weer op te halen uit de kleedkamer. Het doet denken aan de grap die vorig jaar werd uitgehaald bij Match of the Day, toen tijdens een uitzending plots pornogeluiden te horen waren.