Van Halst onder de indruk van 'fenomeen' Dumfries bij Oranje

Van Halst onder de indruk van 'fenomeen' bij Oranje: 'Kijkt heel het team naar'

Vandaag om 20:52

Het Nederlands elftal is Jan van Halst vrijdag tegengevallen tegen Hongarije. De analist zag in het Nations League-duel niet dezelfde doortastendheid als in de vorige interlands aan Nederlandse zijde. Van Halst is wel onder de indruk van doelpuntenmaker Denzel Dumfries.

Oranje speelde met tien man een stroeve wedstrijd tegen Hongarije, maar de formatie van Ronald Koeman wist door een late goal van Dumfries nog een punt uit het vuur te slepen. "Als je heel kritisch gaat kijken: het vooruit spelen, wat ze de afgelopen twee interlands wel deden, dat was gewoon minder", begint Van Halst bij Ziggo Sport. "Ja, het zat helemaal dichtgemetseld, maar desondanks waren er toch een paar momentjes waarvan ik dacht: hier had het wellicht gekund."

"Ook al gaat het dan niet goed, dan is Hongarije ook even ontregeld. Dan kun je de bal weer op een ander deel van het veld veroveren. Nu was het constant een handbalwedstrijd", gaat Van Halst verder. "Dat viel me een beetje tegen, ja. Het was net alsof het een beetje weg was, terwijl dit juist het leuke, verrassende en goede was van het Nederlands elftal die vorige twee interlands."

Dumfries, die tekende voor de gelijkmaker, krijgt complimenten van Van Halst. "Het blijft toch een fenomeen en het blijft bijzonder dat hij zo weinig speelt bij Inter. Nu is het dan uit een vrije trap, maar hij duikt heel vaak gevaarlijk op bij de tweede paal. Dit is wat wilskracht kan doen. Ook het juichen: hij doet dat niet, maar rent meteen terug. We gaan nog winnen, zoiets straalt hij dan uit. Daar kijkt heel het elftal dan naar. Dat zijn non-verbale signalen die hij echt uitstraalt.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!