Van Hooijdonk verontwaardigd: 'Hongarije schopploeg'

Zwaar verontwaardigde Van Hooijdonk: 'Grote schopploeg, dát was rood'

11 oktober om 23:35

Pierre van Hooijdonk kan zich de frustratie bij Virgil van Dijk wel voorstellen na zijn rode kaart in het Nations League-duel van Oranje met Hongarije. De aanvoerder kreeg in kort tijdsbestek twee gele kaarten, maar volgens de oud-spits maakten de Hongaren het veel bonter.

"Als je het aantal overtredingen ziet dat de Hongaren hebben gemaakt en het aantal vervelende overtredingen... Het was echt een grote schopploeg. Hij floot er af en toe wel voor, maar bestraft met kaarten werd dat helemaal niet. Het zijn echt zware, irritante overtredingen", vertelt Van Hooijdonk bij de NOS.

Onder meer Donyell Malen werd een kwartier voor tijd gevloerd, terwijl hij door leek te kunnen breken. "Kijk nou toch", spreekt Van Hooijdonk zijn verontwaardiging uit. "Als dit op een willekeurig amateurveld gebeurt, dan heb je een massale vechtpartij. Absoluut. Dit is gewoon natrappen! Dit is absoluut een rode kaart. Maar ik weet niet of we in de Week van de Scheidsrechter over de scheidsrechter mogen praten..."

Van der Vaart zag dat het Nederlands elftal mede door de vele Hongaarse overtredingen nooit in zijn ritme kwam in de Puskás Arena. "Het irriteert", weet hij.