Flekken teleurgesteld na nieuws over eerste doelman Verbruggen

Oranje-reserve baalt na mededeling van Koeman: 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld'

15 november 2023 om 16:40
Laatste update: 15 november 2023 om 16:53

Mark Flekken was teleurgesteld toen hem gemeld werd dat niet hij, maar Bart Verbruggen de komende twee wedstrijden onder de lat staat bij Oranje. Eerstgenoemde, die de afgelopen interlandperiode aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een blessure, koestert ondanks zijn reserverol geen wrok. 

Bondscoach Ronald Koeman maakte deze week bekend te kiezen voor Verbruggen, die vorige maand keepte tegen Frankrijk en Griekenland. Alle keepers zijn inmiddels weer fit, zo ook Justin Bijlow, maar Verbruggen behoudt zijn plaats. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld maar ik wil er zijn voor het team en dus moet je je eigen ego even aan de kant schuiven", vertelt Flekken in gesprek met 1Limburg

Koeman vertelde tegen de pers ook dat hij 'eindelijk' kan beschikken over 'de beste drie keepers'. Die uitsprak gaf Flekken wel het nodige vertrouwen in aanloop naar het EK van volgend jaar in Duitsland. "Dat is mooi maar je moet het nooit voor lief nemen, je ziet hoe snel het kan gaan als je ziek wordt of een blessure oploopt. Ik moet gewoon zorgen dat ik fit blijf en in vorm."

Ondanks de vele wisselingen en de strijd onder de lat, is de onderlinge sfeer tussen de Oranje-doelmannan goed. "Het zijn fijne jongens om mee te werken, we pushen onszelf naar een hoger niveau. Er zal altijd een concurrentiestrijd zijn, zou niet goed zijn als dat niet zo was. Je wilt natuurlijk áltijd spelen, daar doe je alles voor", besluit de Brentford-keeper.