Woerts meldt groot nieuws over transferdeadline

Woerts meldt groot nieuws over transfermarkt: 'Te Kloese maakt zich er hard voor'

Vandaag om 00:37

Volgens Chris Woerts gaat de ECA (European Club Association) onder aanvoering van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese een poging doen om de transferdeadline naar voren te schuiven. Dat de competities al begonnen zijn wanneer de transfermarkt nog open is, is menigeen een doorn in het oog.

"Ik heb nieuws over de transferwindow, dat is toch wel weer interessant", begint Woerts zijn relaas in Vandaag Inside. "Iedereen ergert zich kapot aan het feit dat de transferwindow nog steeds open is als er al gespeeld wordt. En nu willen de clubs toch proberen, via het lobbycircuit, en Dennis te Kloese gaat zich daar hard voor maken binnen de ECA, om het volgend jaar naar 15 augustus te krijgen. Dan kunnen de competities beginnen en haal je de ongelijkheid eruit."

Opvallend genoeg meldt Woerts ook dat de vijf topcompetities van Europa, te weten de Premier League, de Bundesliga, de Ligue 1, de Serie A en La Liga, het reeds eens waren over het naar voren schuiven van de deadline. Eén club gooide echter roet in het eten. "FC Barcelona lag dwars in Spanje. Door de financiële problemen konden ze pas heel laat handelen op de transfermarkt, daarom hebben ze Dani Olmo kunnen halen. Dus Barcelona brak het pact van de vijf landen, waardoor het een chaos werd", meent Woerts.