Van der Vaart over Gakpo, Simons en Lang

Van der Vaart noemt drie favoriete Oranje-spelers: 'Zij vormen de toekomst'

15 november 2023 om 11:14

Rafael van der Vaart heeft in zijn column in De Telegraaf drie Oranje-spelers bedolven onder de complimenten. Volgens de analist vormen Cody Gakpo, Xavi Simons en Noa Lang de toekomst van het Nederlands elftal. 

'Ik heb het al vaker gezegd, maar die drie hebben heel veel potentie', vertelt een enthousiaste Van der Vaart in de krant. 'Misschien komt het EK in Duitsland nog iets te vroeg voor hen om echt te pieken, maar op lange termijn ziet het er echt goed uit met deze jongens. Zij vormen wat mij betreft echt de toekomst van Oranje.' Lang is op dit moment nog geblesseerd, maar Simons en Gakpo zitten deze periode wel weer bij de Oranjeselectie.

Van der Vaart is dus een groot fan van het drietal, maar hij spot ook wel een klein probleem voor in de toekomst. 'Het enige is dat ze alle drie graag vanaf links spelen.' Toch zijn er genoeg andere mogelijkheden. Zo kan Simons uit de voeten als nummer 10, speelde Gakpo al regelmatig als spits en kan Lang ook als rechtsbuiten uit de voeten. Eerder brak Van der Vaart ook al een lans voor Quinten Timber als basisklant bij Oranje.