Memphis Depay maakt debuut voor Corinthians

'Memphis-mania' op debuutavond: Nederlander boekt belangrijke zege met Corinthians

21 september om 23:00

Memphis Depay heeft zijn debuut gemaakt voor Corinthians. In een directe strijd tegen degradatie werd hekkensluiter Atlético Goianiense in de Braziliaanse competitie verslagen (3-0). Memphis deed ruim twintig minuten mee.

Dat de Braziliaanse degradatiekraker bovenal in het teken stond van de aanwezigheid van kersverse aanwinst Memphis, werd al voor de aftrap duidelijk. Verschillende witte haarbanden waren op de tribune zichtbaar, terwijl de fotografen zich haastten om een plaatje van de Nederlander te schieten.

Toch was het voor Corinthians ook 'gewoon' een wedstrijd met grote belangen. De gevallen Braziliaanse topclub kampt met financiële problemen en is verwikkeld in een strijd om lijfsbehoud. Een overwinning op hekkensluiter Atlético Goianiense was dus cruciaal. De zege werd al snel veiliggesteld, waardoor Memphis bij een stand van 2-0 kon invallen.

Voor Memphis betekent zijn debuut in Brazilië zijn eerste wedstrijdminuten sinds de verloren halve finale op het EK met Oranje. In de tussentijd is er een hoop geschreven over de opmerkelijke stap van de aanvaller. Memphis leek daardoor gebrand om zich van zijn beste kant te laten zien. Met frivole acties maakte hij een frisse indruk en werd hij zelfs een aantal keer gevaarlijk.

Tot een doelpunt in dienst van Corinthians kwam het echter (nog) niet. Maar dat de Nederlander met zijn nieuwe werkgever een goede stap richting lijfsbehoud heeft gezet moge duidelijk zijn. Het gat met de veilige zestiende plaats in de competitie is qua punten gedicht.