Anastasiou: 'De jonkies bij Ajax vergaten dat soms'

'Alles moet in teken staan van voetbal, de jonkies bij Ajax vergaten dat soms'

16 oktober 2023 om 14:38

Yannis Anastasiou hoopt maandag op een Griekse zege tegen het Nederlands elftal, maar hij gunt Ronald Koeman het beste. De oud-spits heeft nog altijd contact met de bondscoach van Oranje, die hem in januari 2004 naar Ajax haalde.

Anastasiou heeft ook nog altijd een huis in Amsterdam. "Ronald was mijn trainer bij Ajax en met hem heb ik altijd contact gehouden. Ook Nigel de Jong, de technisch directeur, is een goede vriend", zegt hij tegen de NOS. Met Koeman praat hij veel over het trainersvak, aangezien de vijftigjarige Griek zelf aan het roer staat bij AE Kifisia, dat hij het Almere City FC van Griekenland noemt.

In gesprek met de omroep blikt Anastasiou ook terug op zijn tijd bij Ajax, waar hij één van de weinige routiniers was in een team met grote talenten als Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, John Heitinga en Ryan Babel. "Dat was voor Ronald ook een van de redenen om mij te halen. Die jongens werden al snel groot gemaakt, maar er is meer voor nodig om de top te halen. Ik probeerde ze qua mentaliteit iets mee te geven."

"Het is niet alleen even twee uurtjes trainen, partijtjes spelen en wat lachen met elkaar. Als de training klaar is, betekent het nog niet dat je als voetballer klaar bent", stelt de Griek. "Alles moet in het teken staan van de wedstrijd. De jonkies bij Ajax vergaten dat soms nog wel. Maar het waren geweldige gasten. Al konden ze af en toe flink zeuren, maar dat is een beetje Nederlands", grapt hij.