Charisteas: 'Terugval Ajax van invloed op Oranje'

"De terugval van Ajax is ook van invloed op de mindere prestaties van Oranje"

16 oktober 2023 om 08:48

Angelos Charisteas is bijzonder optimistisch over de kansen van Griekenland in het EK-kwalificatieduel met het Nederlands elftal. De oud-spits ziet dat Oranje geplaagd wordt door blessures, maar denkt ook dat de malaise bij Ajax van invloed is.

Charisteas gaat er maandag goed voor zitten. De stemming bij de Grieken is uitstekend na de zege op Ierland. "Terwijl Nederland problemen heeft. Veel spelers zijn niet beschikbaar en de resultaten vallen tegen met nu ook weer een nederlaag tegen Frankrijk", zegt hij in De Telegraaf. "Je ziet het ook aan de lichaamstaal van de Nederlandse spelers. Dit is niet het Nederland waar Griekenland ruim een maand geleden van heeft verloren. Dit is dé kans voor Griekenland om Oranje te verslaan."

De oud-spits van Ajax en Feyenoord spreekt vol lof over bondscoach Ronald Koeman en zijn broer Erwin Koeman, die assistent is. In Amsterdam speelde hij onder de eerste, in Rotterdam onder die tweede. "Ik denk dat ze samen een goede combinatie vormen. Erwin stond dicht bij de spelers en had altijd een luisterend oor. Ronald dwong veel gezag af. Het verbaast me wel dat Ronald nu minder succes heeft. Dat heeft ook wel te maken met de vele blessures waar hij mee te maken heeft."

Charisteas heeft nog een verklaring. "Zo knap als Feyenoord het momenteel doet, zo slecht is het Ajax vergaan de afgelopen jaren na het vertrek van Marc Overmars en Edwin van der Sar. Heel gek om Ajax op zo’n lage positie te zien staan. Ik denk dat de terugval van Ajax ook van invloed is op de mindere prestaties van Oranje, want Ajax is altijd een belangrijke leverancier geweest voor het Nederlands elftal."