Griekse bondscoach: 'Ik had Malen graag bij ons gehad'

Griekse bondscoach onder indruk van Oranje-invaller: 'Had hem graag gehad'

16 oktober 2023 om 09:13

Gustavo Poyet is op zijn hoede voor Donyell Malen. De bondscoach van Griekenland is onder de indruk van de 24-jarige aanvaller van het Nederlands elftal.

Voor bondscoach Ronald Koeman lijkt de spitspositie het grootste twijfelpunt. Door de absentie van Memphis Depay en Cody Gakpo kan hij nog kiezen tussen Wout Weghorst en Malen. Collega Poyet toont zich een fan van die laatste. "Ik ben onder de indruk van Malen", zegt de Uruguayaan bij de NOS. "Hij heeft een geweldig seizoen gedraaid bij Borussia Dortmund. Hij speelt erg direct, is sterk in de één tegen één en heeft eigenschappen die wij missen. Ik had hem graag bij ons gehad."

Poyet is van mening dat Oranje maandagavond de favoriet is in Athene. "Dat zij spelers missen, is geen excuus. Als je kijkt naar waar hun spelers spelen. Ik ben wel blij dat Frenkie de Jong niet meedoet, ik hou van hem. Nederland is de favoriet, kijk maar naar de wereldranglijst. Zij staan zevende, wij niet eens in de top veertig (51e, red.). Maar wij gaan voor deze kans, we zullen spelen om te winnen. We gaan er alles aan doen om Nederland onder druk te zetten."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!