Optimisme bij 'Eredivisie-Grieken': 'Ploeg nóg sterker, valt iets te halen'

Optimisme bij 'Eredivisie-Grieken': 'Ploeg nóg sterker, valt iets te halen'

16 oktober 2023 om 10:33
Laatste update: 16 oktober 2023 om 10:51

Het Nederlands elftal moet maandagavond zijn borst natmaken, meent Nikos Machlas, oud-speler van onder meer Vitesse en Ajax. De Griek stelt dat de nationale ploeg van Griekenland er beter voorstaat dan vorige maand, toen er met 3-0 verloren werd in Eindhoven.

In september was Oranje zonder moeite de baas over Griekenland, maandagavond worden de kaarten opnieuw geschud. "Nu is het moment om toe te slaan", zegt Machlas tegen ESPN. "Ik heb donderdag gekeken naar zowel Nederland-Frankrijk als Ierland-Griekenland en deze Griekse ploeg is sterk. Sterker nog dan de ploeg die er in september nog met 3-0 af ging in Eindhoven. Het systeem klopt nu wél met de Griekse spelers die we hebben."

"Nu Nederland een aantal spelers mist, de Griekse fans weer achter de ploeg gaan staan en we in een typisch Griekse sfeer gaan spelen: allemaal aspecten die beloven dat het een heel moeilijke wedstrijd wordt", vervolgt de oud-spits, die 110 goals in Nederlandse dienst maakte. "Voor beide ploegen, welteverstaan."

Machlas krijgt bijval van Yannis Anastasiou, die in Nederland voor Roda JC, Ajax, Sparta Rotterdam en FC Onmiworld - nu Almere City - heeft gespeeld. "Iedereen merkt gewoon dat deze spelersgroep een bepaalde kwaliteit heeft en daarmee de mogelijkheden heeft om grote toernooien te spelen. Het Griekse volk is positief en heel optimistisch. Ook voor de wedstrijd tegen Nederland. Dat Nederland personele problemen heeft, maakt de verwachting dat er daadwerkelijk iets te halen valt."