Blind over Ajax-situatie

Blind ziet Ajax-situatie met lede ogen aan: 'Het doet pijn, Ajax is mijn huis'

5 oktober 2023 om 19:43

Daley Blind is inmiddels ver verwijderd van alles wat zich in Amsterdam afspeelt, maar de verdediger van Ajax volgt zijn oude club nog altijd op de voet. Het doet Blind pijn om te zien wat zich de afgelopen weken allemaal heeft voltrokken in de Johan Cruijff ArenA. 

Blind vertrok eerder dit jaar bij Ajax, waarna hij neerstreek bij Bayern München. Na een halfjaar in Zuid-Duitsland verkaste hij naar Girona. In Spanje groeide Blind snel uit tot een dragende kracht. Girona doet het goed en staat zelfs derde op de ranglijst. De situatie bij Ajax is een stuk minder florisant, ziet ook de linkspoot. "Ik krijg ook het nieuws mee. Ik wil er niet te veel over uitweiden, ik zit in Girona, maar uiteindelijk is Ajax mijn club, mijn huis", vertelt hij aan de NOS

"Het doet dus pijn om te zien hoe de afgelopen tijd bepaalde zaken gegaan zijn", vervolgt de Oranje-international, die vervolgens gevraagd wordt of hem een 'zie je wel'-gevoel bekruipt. "Nee, zo zit ik niet in elkaar. Ik heb dat een plek gegeven, heb het nu hier naar mijn zin. Dat Ajax in mijn hart zit, dat weet iedereen en dat zal ook niet veranderen", besluit hij.