Steijn over zelfvertrouwen en Sutalo

Steijn ziet Ajax aan vertrouwen winnen: 'Je ziet de groep naar elkaar toetrekken'

5 oktober 2023 om 18:35
Laatste update: 5 oktober 2023 om 18:58

Maurice Steijn voelt dat Ajax momenteel aan vertrouwen wint. De trainer van de Amsterdammers, die de komende periode steeds vaker vast wil houden aan een vaste basiself, ziet dat de spelersgroep meer en meer aan elkaar begint te wennen. 

Steijn staat voorafgaand aan het duel van Ajax met AEK Athene voor de camera van ESPN. "Dit team moet in alles groeien, maar je kan pas groeien als je vastigheden hebt. Dat zijn we nu erin aan het slijpen", aldus Steijn, die slechts één wijziging doorvoerde ten opzichte van het duel van afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk. Benjamin Tahirovic vervangt de geschorste Silvano Vos. "In het begin hebben we veel gewisseld, ook noodgedwongen, maar heel veel veranderingen wil ik in de aankomende tijd niet gaan aanbrengen."

De Haagse oefenmeester hoopt donderdag in Athene met Ajax de eerste driepunter van deze Europa League-campagne te behalen. Met het zelfvertrouwen zit het steeds beter, proeft hij. "Ja, dat merk je wel. De groep was heel onwennig in het begin, dat moet even zijn weg vinden. Je ziet de groep nu naar elkaar toetrekken."