Halsema is in gesprek met Ajax over maatregelen: 'Voor zondag een statement'

Halsema in gesprek met Ajax over maatregelen: 'Voor zondag een statement'

5 oktober 2023 om 18:55
Laatste update: 5 oktober 2023 om 18:58

Femke Halsema is de hele week al in gesprek met Ajax over collectieve maatregelen. Dat meldt het Noordhollands Dagblad naar aanleiding van een commissievergadering van de gemeente Amsterdam. De burgemeester van de hoofdstad verwacht snel een statement te kunnen geven.

"Op het moment dat er meer duidelijk is, zullen we daarover berichten", vertelt Halsema op de commissievergadering, geciteerd door het Noordhollands Dagblad. "We verwachten voor zondag met een helder statement naar buiten te komen. Ik denk dat de boodschap bij Ajax verder wel overgekomen is na de staking." Ook is Halsema het 'volledig eens' met politiechef Frank Paauw, die onlangs aangaf geen uitfans bij risicovolle wedstrijden te verwelkomen. 

Aanstaande zondag speelt Ajax thuis tegen AZ, de eerste thuiswedstrijd na de uit de hand gelopen Klassieker. In het programma Nieuwsuur gaf Halsema de eerder genoemde boodschap af aan Ajax. De burgemeester zei onder andere dat ze moest optreden als Ajax en de KNVB niet bereid waren om verdere maatregelen te treffen. Halsema zou onder andere kunnen verbieden dat wedstrijden gespeeld worden.