'Koeman benoemt vervanger Geertruida en houdt vast aan nieuw systeem'

'Koeman benoemt vervanger Geertruida en houdt vast aan nieuw systeem'

10 september 2023 om 11:15

Ronald Koeman gaat zijn opstelling voor het duel met Ierland enkel op een noodzakelijke positie wijzigen. Dat verwachten verschillende Nederlandse media. Alleen Lutsharel Geertruida verdwijnt uit de basis, aangezien de verdediger geblesseerd raakte.

Geertruida wordt naar verwacht vervangen door Matthijs de Ligt. De verdediger van Bayern München bleef tegen Griekenland nog op de bank toen Nathan Aké geblesseerd raakte. Stefan de Vrij kwam toen in het veld, maar tegen Ierland lijkt de verdediger van Internazionale toch weer op de bank te belanden. Mark Flekken zal zijn plekje onder de lat behouden.

Achterin kunnen ook Nathan Aké en Virgil van Dijk starten. Daley Blind en Denzel Dumfries houden hun plekje op de flanken, net als Xavi Simons, Frenkie de Jong en Marten de Roon. In de aanval maken Cody Gakpo en Wout Weghorst het elftal van Koeman compleet. Het spelsysteem met vijf verdedigers blijft dus stand houden en het lijkt er niet op dat de bondscoach dit snel zal gaan wijzigen.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Flekken; De Ligt, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, F. de Jong, Blind; Simons, Weghorst, Gakpo.