Veerman als vader terug bij Oranje: Koeman met complete selectie naar Ierland

Veerman als vader terug bij Oranje: Koeman met complete selectie naar Ierland

9 september 2023 om 13:23

Joey Veerman gaat met Oranje mee naar de uitwedstrijd tegen Ierland. De kersverse vader sluit na de geboorte van zijn zoon weer aan bij de manschappen van Ronald Koeman. De bondscoach kan rekenen op een fitte selectie voor het belangrijke duel met de Ieren.

Veerman werd na zijn invalbeurt tegen Griekenland door de teammanager gesommeerd om naar het ziekenhuis te gaan. Daar stond zijn vriendin op het punt van bevallen en in de nachtelijke uurtjes werd het stel ouders van een zoon genaamd Frenkie. Veerman is nu dus terug aangesloten bij de manschappen van Oranje voor het aanstaande duel met Ierland in Dublin zondag.

Ook Nathan Aké is fit mee afgereisd naar de Ierse hoofdstad. De verdediger van Manchester City viel in de wedstrijd tegen Griekenland nog uit met een blessure. Na een aantal tests traint Aké weer mee en lijkt hij fit te zijn voor de wedstrijd tegen Ierland. Oranje kan met een overwinning op negen punten komen in de EK-kwalificatiereeks. Daarmee kan de ploeg afstand nemen van Ierland en Griekenland.