Van der Vaart roemt 'beste speler' Oranje: 'Genot om naar te kijken'

Van der Vaart roemt 'beste speler' Oranje: 'Ik vind het wel grappig'

8 september 2023 om 13:26

Rafael van der Vaart heeft mooie woorden over voor Denzel Dumfries. De vleugelverdediger kwam tegen Griekenland (3-0) - in het nieuwe systeem van bondscoach Ronald Koeman - goed tot zijn recht en was bij alle doelpunten betrokken.

Dumfries leverde twee assists af. Bij de openingstreffer van Marten de Roon leek Dumfries ook aangever te zijn, al kwam de bal via het hoofd van een Griekse verdediger voor de voeten van de middenvelder. "Ik vind het wel grappig: onze beste speler is elke keer Dumfries", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Normaal bouw je het team om een nummer tien heen, of om een goede speler."

"Hij is een goede speler, begrijp me niet verkeerd, maar je moet hem in zijn kracht laten voetballen. Dat heeft hij in deze wedstrijd gedaan. Deze man heeft zoveel energie, het is een genot om naar hem te kijken", aldus de voormalig middenvelder. Koeman speelde donderdagavond met drie centrumverdedigers, waardoor Dumfries een wingback was.

Van der Vaart denkt dat Koeman er goed aan doet om het systeem met wingbacks ook zondag tegen Ierland te gebruiken. "Ja, zeker. Je hebt nu gewoon lekker gespeeld. Dat gevoel moet je meenemen naar zondag toe, dan moet je geen veranderingen toepassen."