Van der Vaart prijst Oranje-uitblinker: 'Zo heerlijk om naar te kijken'

Van der Vaart lyrisch over Oranje-uitblinker: 'De kwaliteit druipt ervan af'

8 september 2023 om 06:45

Rafael van der Vaart heeft donderdagavond genoten van Xavi Simons. Na een fraaie actie van de RB Leipzig-spelmaker tegen Griekenland (3-0) stond de 109-voudig Oranje-international zelfs op de banken, vertelt hij bij de NOS.

Simons stond donderdagavond in de basis bij het Nederlands elftal. Op het uur rondde hij een solo net niet doeltreffend af. Van der Vaart had er een staande ovatie voor over. "Xavi Simons. Hij is zo heerlijk om naar te kijken. De kwaliteit druipt ervan af", is de voormalig middenvelder lyrisch. "Deze actie had een beter lot verdiend, echt een geweldige actie."

Van der Vaart roemt de tweebenigheid van Simons. "En hij is snel aan de bal." Collega-analist Pierre van Hooijdonk prijst een andere uitblinker: Wout Weghorst. "Weghorst heeft niet alleen een goede goal gemaakt. Hij blijft ook weg, hij blijft in de spits. Memphis Depay komt altijd in de bal, maar hij blijft ook weg in de spits."

Het Nederlands elftal klimt door de zege naar de tweede plaats in Groep B. Zondag neemt Oranje het in Dublin op tegen Ierland.