Oranje-uitblinker Dumfries overladen met complimenten: 'Meer geluk dan wijsheid'

Oranje-uitblinker Dumfries overladen met complimenten: 'Meer geluk dan wijsheid'

8 september 2023 om 11:55

Denzel Dumfries wat met een officieuze hattrick aan assists de uitblinker bij Oranje in het duel van donderdagavond tegen Griekenland. Het nieuwe systeem van bondscoach Ronald Koeman past de wingback als een jas, maar toch blijft hij erg bescheiden na afloop van zijn topprestatie.

"Je speelt nu ook op topniveau he, dan ontwikkel je je ook", vertelt Dumfries na een vraag van ESPN over zijn goede spel tegen de Grieken. "Een mooie goal van Cody Gakpo, want ik denk dat je daarop doelt. Het was ook meer geluk dan wijsheid, zo zeg je dat toch. Maar vooral lekker dat we scoren uit situaties die we getraind hebben en waar het nieuwe systeem ook op is aangepast."

Dumfries is het bij Internazionale gewend om in een systeem met vijf verdedigers te spelen, maar hij wil zijn liefde voor deze opstelling zeker niet doordrukken. "Het systeem doortrekken is natuurlijk aan de bondscoach, maar ik denk dat iedereen wel ziet dat we hierdoor meer zekerheid inbouwen. Ook gezien het aantal tegengoals dat we hiervoor hebben gehad. Het geeft vertrouwen natuurlijk voor de volgende wedstrijden en het is aan ons om nu deze lijn door te gaan trekken."