'Kogel door de kerk: Barça vist achter het net, Neymar verkast naar Saudi-Arabië'

'Kogel door de kerk: Barça vist achter het net, Neymar verkast naar Saudi-Arabië'

13 augustus 2023 om 20:53

Neymar gaat Paris Saint-Germain definitief verlaten. Volgens verschillende media, waaronder RMC Sport, hebben de Parijzenaren een overeenstemming bereikt met Al Hilal over een transfer van de 31-jarige Braziliaan.

Eerder op de zondag werd bekend dat Neymar een persoonlijk akkoord had bereikt met Al Hilal. De aanvaller gaat voor twee seizoenen tekenen in Saudi-Arabië en in die periode een salaris van 160 miljoen euro opstrijken. Momenteel worden de laatste plooien gladgestreken. Mogelijk komt er een optie voor een derde seizoen in het contract van Neymar.

Met de transfer gaat negentig miljoen euro exclusief bonussen gemoeid, klinkt het. De deal is in een stroomversnelling geraakt. Neymar wilde aanvankelijk terugkeren bij FC Barcelona, maar naar verluidt stelde trainer Xavi Hernández zich terughoudend op. De Spanjaard zou vrezen voor een 'ingewikkelde integratie' in de Catalaanse kleedkamer. Al Hilal heeft nu beet en lijft Neymar in. Bij Al Hilal treft de spelmaker onder andere Kalidou Koulibaly, Ruben Néves, Sergej Milinkovic-Savic en Malcom.

Neymar verruilde in 2017 Barcelona voor PSG voor een recordbedrag van 222 miljoen euro. Alleen een medische keuring scheidt hem nog van een transfer naar Al Hilal. In totaal speelde Neymar 173 officiële wedstrijden voor PSG. Daarin scoorde hij 118 keer en gaf hij 77 assists. Hij werd vijf keer Frans landskampioen en legde driemaal beslag op de Coupe de France.