Ten Hag: 'Toen ik kwam was de norm niet goed genoeg, dan word je afgemaakt'

Ten Hag: 'Toen ik kwam was de norm niet goed genoeg, dan word je afgemaakt'

1 augustus 2023 om 13:14

Erik ten Hag legt de lat ook in zijn tweede seizoen bij Manchester United onverminderd hoog. De Nederlandse manager legt uit dat hij het maximale eist van zijn spelers.

"Ik eis de hoogste normen", zegt Ten Hag in een interview met The Times. "Dat geldt voor slaap, herstel en voeding. Toen ik hier kwam waren de normen op die gebieden niet goed genoeg en dat moesten we verbeteren. Topvoetbal is tegenwoordig zwaar. Als je zeventig wedstrijden per seizoen speelt, betekent dit dat je elke drie, vier dagen aan de hoogste fysieke niveaus moet voldoen. Als je niet het juiste leven leidt, word je afgemaakt."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

Manchester United is momenteel op toer in de Verenigde Staten. Zowel in New Jersey als San Diego koos Ten Hag voor locaties die ver van het centrum aflagen. In Las Vegas, de laatste stop, koos hij voor zo'n beetje het enige hotel dat niet over een casino beschikt. De ex-coach van Ajax wil zo min mogelijk afleiding.

Ten Hag erkent ook dat hij soms harde beslissingen moet nemen. Zo nam hij afscheid van David de Gea en ontnam hij Harry Maguire de aanvoerdersband. "Dat is het verschil tussen een manager en een mens. In topvoetbal draait het om resultaten en je moet beslissingen nemen. Daarvoor ben ik aangesteld."