Ten Hag trekt sterspeler over de streep: 'Zonder hem had ik United verlaten'

Ten Hag trekt sterspeler over de streep: 'Zonder hem had ik United verlaten'

31 juli 2023 om 10:12
Laatste update: 31 juli 2023 om 13:35

Voor Marcus Rashford heeft de aanwezigheid van manager Erik ten Hag de doorslag gegeven om bij Manchester United te blijven. Dat vertelt de Engelse aanvaller in gesprek met The Guardian. Rashford twijfelde vóór de komst van de Nederlander over zijn toekomst.

Het Engelse medium vraagt Rashford of hij twijfelde om zijn contract te verlengen. Halverwege juli tekende de aanvaller tot 2028 bij in Manchester. "Voor de trainer kwam overwoog ik soms om te vertrekken. De timing waarop Ten Hag naar United kwam, was voor mij echt perfect." In het eerste seizoen van de Nederlander als coach, maakte Rashford dertig goals in 56 wedstrijden.

Rashford kende voor de komst van Ten Hag een zware periode. "Soms genoot ik niet van het voetbal. Dat was bij mij toen wel echt het geval. Ik genoot er niet van zoals het zou moeten, ook zoals ik gewend was." Ten Hag is in die transitie van levensbelang geweest voor Rashford. "Hij kwam op het juiste moment naar de club voor mij. Zonder Ten Hag had ik United misschien verlaten."