Ten Hag nam de band af van Maguire: 'Dat is aan hem en ik denk dat hij dat kan'

Ten Hag nam de band af van Maguire: 'Dat is aan hem en ik denk dat hij dat kan'

31 juli 2023 om 14:53

Erik ten Hag heeft gereageerd op zijn 'moeilijke keuze' om de aanvoerdersband van Harry Maguire bij Manchester United af te nemen. De coach koos ervoor om Bruno Fernandes aan te wijzen als nieuwe captain van The Red Devils.

Tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten werd aan Ten Hag gevraagd waarom hij ervoor koos om een nieuwe aanvoerder aan te stellen. "Ik heb niks tegen Harry, maar dit was een keuze in het belang van het team", zei Ten Hag tegen Engelse media. "Met dat in het achterhoofd maak ik altijd mijn keuze. Dat betekent niet dat Harry geen onderdeel is van dit team. Hij moet vechten voor zijn plek. Hij is een erg goede verdediger en ik geloof in zijn potentie. Hij moet zich nu bewijzen en knokken voor een plek. Dat is aan hem en ik denk dat hij dat kan."

Ten Hag ging opnieuw in op de concurrentie van Maguire. "Het is lastig als je strijdt met Raphaël Varane en Victor Lindelöf, twee erg goede verdedigers. Het klopt dat ik het afgelopen seizoen vaak voor iemand anders koos en niet voor Harry, maar dat wil niet zeggen dat ik niet in hem geloof. Hij moet alleen laten zien dat hij een betere keuze is voor het elftal dan Varane of Lindelöf. Ik denk dat dat normaal is in het topvoetbal."

Toch was het aanstellen van een nieuwe captain een moeilijke beslissing. "Er zit een verschil tussen het zijn van een manager en van een mens. In het topvoetbal draait alles om resultaat en daarvoor moet je beslissingen nemen, zo eerlijk en transparant mogelijk. Daarvoor heeft de club me ook aangesteld. Het is aan mij om die keuzes op een eerlijke manier toe te lichten. Dat probeer ik altijd te doen", aldus Ten Hag.