Details Ten Hag trainingskamp Manchester United

'Haast obsessieve' Ten Hag heeft touwtjes in handen: 'Verse vis en geen telefoons'

30 juli 2023 om 10:59
Laatste update: 31 juli 2023 om 11:22

Erik ten Hag heeft het trainingskamp van Manchester United in de Verenigde Staten bijna volledig zelf vormgegeven, zo blijkt uit een reportage van The Athletic. Het Engelse medium dicht de Nederlandse manager een 'haast obsessief oog voor detail' toe. 

United is momenteel dus in de VS, waar het toewerkt naar het nieuwe seizoen. 'De Nederlander, die een haast obsessief oog voor detail heeft, heeft de hele situatie onder zijn controle', schetst The Athletic. 

'Hij heeft de hotels uitgekozen, de trainingsfaciliteiten én het schema. De hoeveelheid commerciële verplichtingen, georganiseerd door sponsors van United, is van drie per dag naar twee per dag gegaan. Daarnaast is er ook maar één openbare training geweest', vervolgt het medium. 

Ten Hag, die gedurende zijn periode als Ajax-trainer al bekend stond om de discipline die hij zijn spelers probeert op te leggen, heeft ook een aantal basisregels opgesteld. 'Elke avond krijgen de spelers een mail waarin staat welke trainingsoutfit ze de dag daarna moeten dragen. Ze hebben te horen gekregen dat spelers en staf samen moeten eten en dat er geen telefoons toegestaan zijn op de plek waar gegeten wordt.'

Ook heeft Ten Hag ervoor gezorgd dat het menu uitgebreider is, aangezien spelers in het verleden soms klaagden over het gebrek aan keuze. Zo wordt er nu meer verse vis gegeten. United speelt in de nacht van zondag op maandag (03.00 uur, Nederlandse tijd, red.) een oefenduel. Dan is Borussia Dortmund de tegenstander.