Frustratie bij United

Frustraties bij United: Onana woest op Maguire, Ten Hag ziet 'elf individuen'

31 juli 2023 om 08:44
Laatste update: 31 juli 2023 om 08:56

De nederlaag van Manchester United tegen Borussia Dortmund (2-3) zorgde na afloop voor een behoorlijk teleurgestelde Erik ten Hag. Ook tijdens de wedstrijd was er onderlinge frustatie zichtbaar, toen André Onana uitviel tegen Harry Maguire na slechte pass die een grote kans voor de Duitsers inluidde.  

Onana, die als wisselspeler begon aan het duel met Dortmund, had in de tweede helft een opvallend moment met Maguire. De voormalig aanvoerder van United gaf een ziekenhuisbal op Christian Eriksen, die het balbezit verloor. Sébastien Haller kreeg zodoende een grote kans, die maar net gepareerd kon worden door Onana. De oud-keeper van Ajax uitte vervolgens zijn onvrede richting Maguire, die daar vrij koel onder leek te blijven. 

Ten Hag
Onvrede was er ook bij Ten Hag, al begonnen The Red Devils nog goed. "In het eerste uur speelden we goed", aldus Ten Hag via het clubkanaal van United. "We speelden als team. Met veel dynamiek en een hoge pressing. Het was leuk om te zien en dat wilde ik ook in de rust aan ze vertellen, maar helaas gaven we daarvoor uit het niets twee goals weg. Dat was niet nodig en vervelend."

Over het laatste gedeelte van de wedstrijd is de Nederlander zeer ontevreden. "Het laatste half uur was slecht. De spelers kwamen de afspraken totaal niet na. In het druk zetten, in het opbouwen en in de aanval. Er stonden elf individuen op het veld."