Steijn wil van maniertjes af bij Ajax

Steijn wil van maniertjes af: 'Ergerde me kapot aan gedrag van sommige Ajacieden'

28 juli 2023 om 23:17

Maurice Steijn wil komend seizoen geen 'maniertjes' en 'irritant gedrag' terugzien bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers noemt in gesprek met De Telegraaf de bekerfinale van eerder dit jaar tegen PSV als voorbeeld. Steijn ergerde zich destijds groen en geel. 

"Het mooie voetbal is één, maar ten koste van alles willen winnen, is twee", aldus Steijn, die een stukje karakter toe wil voegen aan Ajax. "Als een team strijden en zorgen dat het elftal niet uit elkaar valt. Ben ik bereid om me ervoor te gooien als er een bal op doel wordt geschoten? Of trek ik mijn hoofd in?", vervolgt de oefenmeester.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

Steijn wil de absolute winnaarsmentaliteit er zo snel mogelijk in krijgen. "Dat gebeurt mede door van elke trainingsvorm een wedstrijd te maken. De verliezer ruimt de spullen op en bij een pass- en trapvorm moet de ploeg die de eerste fout maakt zich twintig keer opdrukken. Dat lijkt heel kinderachtig, maar geeft een verantwoordelijkheid dat je het wél goed doet. Door er vanuit mijn achtergrond een jus overheen te gooien, probeer ik een winnaarsmentaliteit te kweken."

Bekerfinale
Tijdens het oefenduel met Anderlecht (3-0 nederlaag) was de instelling van de Ajax-spelers bij vlagen verkeerd, beaamt Steijn. "Dat vond ik niet goed en daar heb ik naar aanleiding van die wedstrijd ook met Devyne Rensch en Davy Klaassen over gesproken. Ik wil van dat reageren af. Als trainer van Sparta ergerde ik me kapot aan het gedrag van sommige Ajacieden. Maar ook van PSV, bijvoorbeeld in de bekerfinale. Davy doet zichzelf daarmee tekort, want hij is helemaal niet zo’n jongen."