Steijn laat zich uit over potentiële Ajax-versterkingen: 'Willen de nummers één'

Steijn laat zich uit over potentiële Ajax-versterkingen: 'Willen de nummers één'

28 juli 2023 om 15:31

Maurice Steijn blijft geduldig, ook al laten de versterkingen bij Ajax op zich wachten. De trainer vertelt in gesprek met de NOS dat de Amsterdammers vol inzetten op de komst van topkandidaten.

Na het met 3-0 verloren oefenduel met RSC Anderlecht werd duidelijk dat de selectie van Ajax versterkt moest worden. "Toen ben ik met mijn staf tot de conclusie gekomen dat er wat bij moet. Er zijn goede spelers vertrokken, leiders vertrokken", aldus Steijn, die Dusan Tadic en Jurriën Timber noemt. "Daar hebben we nog te weinig voor terug, dat weten we."

"We weten ook waarom het langer duurt. We moeten eerst verkopen en dat hebben we nu gedaan", vervolgt Steijn. "We gaan echt voor de nummers één op de lijst, niet de nummers twee en drie. Dan duurt dat langer."

Steijn weet wat hij voor het einde van de transferperiode wil verwelkomen. "Wat ik erbij wil hebben? Twee man achterin, een middenvelder en een spits. Brobbey is de enige spits en we willen op iedere positie dubbele bezetting. Dat hoort bij een topclub." Over uitgaande transfers kan de oefenmeester weinig kwijt. "Dat zal de tijd leren. Op dit moment speelt er niets."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!