Ruime overwinning Dinamo Zagreb biedt Ajax hoop

Steijn wil voordeel halen uit ruime zege Dinamo Zagreb: 'Misschien iets simpeler'

28 juli 2023 om 18:46
Laatste update: 28 juli 2023 om 18:55

Ajax hoopt nog altijd dat Josip Sutalo binnenkort zijn handtekening zet in Amsterdam. Trainer Maurice Steijn hoopt dat de ruime overwinning van Dinamo Zagreb in de Champions League daar bij gaat helpen. 

Zagreb geniet de interesse van Ajax en Feyenoord voor Sutalo en Luka Ivanusec, maar de Kroatische club wil eerst de nodige successen boeken in Europa voordat deals worden beklonken. De club won echter al met 4-0 van Astana en daarmee lijkt het tweeluik in de tweede voorronde al beslist. "Ze hebben nu met 4-0 gewonnen, dus misschien hoeft hij de return niet te spelen. Ik hoop dat dit het iets makkelijker maakt", meent Steijn tegenover De Telegraaf.

Ajax is nog altijd in onderhandeling met Dinamo Zagreb over de speler. Volgens Steijn ligt dat aan meerdere factoren. "Of de vertraging door de interesse van Fiorentina zit? Volgens mij komt het meer door het verschil in vraag en aanbod. Maar ook het feit dat hij nog voorronde Champions League voetbalt, speelt mee."

De nieuwe trainer van Ajax is te spreken over technisch directeur Sven Mislintat, die in april bij de Amsterdammers begon. "Sven Mislintat en ik werken écht samen. We kijken op welke posities spelers zijn vertrokken en het is geen geheim dat we nu eerst een rechter centrale verdediger en een linker centrale verdediger willen. Vervolgens komen de scouting en Sven per opengevallen positie met namen met rijtjes aan. En dan kijken wij als staf voor welke speler we willen gaan."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!