Steijn over Klaassen

Steijn over perspectief Klaassen: 'Mogelijk dat hij niet aan spelen toekomt'

28 juli 2023 om 21:17

Maurice Steijn heeft een boekje opengedaan over het perspectief van Davy Klaassen bij Ajax. Turkse media maakten donderdag melding van een eventuele contractontbinding in Amsterdam én een mogelijke overstap naar Besiktas. 

Steijn sprak vrijdag met diverse media, waaronder Voetbal International. Tijdens dat gesprek viel ook de naam van Klaassen, wiens perspectief bij de club besproken werd. "Ik heb gisteren met Davy gesproken en heb hem uitgelegd dat het aan hem is om mij te overtuigen", aldus Steijn, opgetekend door VI. 

"Wat ik merkte is dat hij goed in zijn vel zit en dat hij zich wil revancheren voor het afgelopen seizoen", vervolgt de trainer, die zaterdag met Ajax een oefenduel afwerkt met Bundesliga-club FC Augsburg. Steijn is momenteel niet op de hoogte van eventuele interesse in Klaassen. "Davy heeft daar zelf ook niets over gezegd. Het liefst hou ik hem erbij, maar tegelijkertijd moeten we kijken naar zijn situatie als hij niet aan spelen toe zou gaan komen, wat een mogelijkheid is. Dan moet je besluiten: houd je hem erbij, of gun je hem een transfer?"

Dat scenario is vooralsnog niet aan de orde, maar Steijn is ook realistisch. "Ik kan me in zijn situatie namelijk ook voorstellen dat hij wil spelen en wanneer dat niet zo is, dat hij wellicht nog een mooi avontuur in het buitenland wil aangaan. Maar laat duidelijk zijn dat ik tevreden over hem ben én dat hij een van de jongens is die de boel op sleeptouw kan nemen, daar zijn er op dit moment niet veel van", besluit de oefenmeester. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!