'Helemaal rond: Ajax verlost van Bassey, medische keuring bij Fulham ingepland'

'Helemaal rond: Ajax verlost van Bassey, medische keuring ingepland'

26 juli 2023 om 14:38
Laatste update: 26 juli 2023 om 16:32

De transfer van Calvin Bassey naar Fulham is in kannen en kruiken, meldt Voetbal International. Ajax is het met The Cottagers eens geworden over de transfersom, terwijl ook de verdediger overstag is gegaan.

Afgelopen weekeinde werden Ajax en Fulham het eens over een som van 21 miljoen euro. Daarmee lijdt Ajax, dat Bassey vorig jaar voor 23 miljoen euro overnam van Rangers FC, een beperkt verlies. De linkspoot gaat op Craven Cottage een meerjarig contract tekenen. Alleen de medische keuring kan een overgang nog tegenhouden. Deze week wordt Bassey gekeurd in Londen.

Bassey zelf was aanvankelijk niet direct enthousiast over een stap naar Fulham. 'Enerzijds omdat hij zelf aanvankelijk bedenkingen had over een stap naar de middenmoter, anderzijds omdat het daar op dit moment bijzonder onrustig is op technisch vlak', schrijft VI. Inmiddels is Bassey er met Fulham uitgekomen. De Nigeriaan was al niet met Ajax meegereisd op trainingskamp naar Duitsland.

In Amsterdam geldt Bassey als een van de duurst inkomende transfers aller tijden. In zijn enige jaar in de hoofdstad heeft hij allesbehalve kunnen overtuigen. Bassey begon als basisspeler, maar verdween gedurende het seizoen naar de bank. In totaal kwam hij tot 39 officiële wedstrijden voor Ajax.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!