Ajax bevestigt absentie Bassey, viertal ontbreekt door blessures en vakantie

Ajax bevestigt absentie Bassey, viertal ontbreekt door blessures en vakantie

24 juli 2023 om 15:40

Ajax is met 28 spelers op het vliegtuig naar Duitsland gestapt. Calvin Bassey is achtergebleven in Amsterdam, zo bevestigt de club maandagmiddag.

Bassey is bezig met een miljoenentransfer naar Fulham en behoort niet meer tot de selectie van trainer Maurice Steijn. Ajax wil de Nigeriaanse verdediger voor 21 miljoen euro verkopen aan de Premier League-club. Het is nog wachten op witte rook uit het kamp-Bassey.

Naast Bassey ontbreken Ahmetcan Kaplan en Remko Pasveer door blessures. Edson Álvarez en Jorge Sánchez hebben nog vakantie, nadat ze vorige week de Gold Cup wonnen met Mexico. Steven Berghuis maakt zijn rentree. Hij miste de oefenwedstrijden tegen Shakhtar Donetsk (3-0) en Anderlecht (0-3).

Ajax is tot met zaterdag in het Duitse Herzogenaurach, waar op de laatste dag wordt geoefend tegen Bundesliga-club FC Augsburg. De volledige selectie:

Rulli, Gorter, Setford, Kremers, Wijndal, Rensch, Hato, Salah-Eddine, Aertssen, Gooijer, Milovanovic, Jermoumi, Klaassen, Taylor, Kudus, Van den Boomen, Tahirovic, Vos, Bergwijn, Brobbey, Fitz-Jim, Berghuis, Conceição, Daramy, Hlynsson, Rasmussen, Godts, Misehouy.