'Transfer van Bassey lijkt nabij: Nigeriaan niet met Ajax op trainingskamp'

'Transfer van Bassey lijkt nabij: Nigeriaan niet met Ajax op trainingskamp'

24 juli 2023 om 14:30
Laatste update: 24 juli 2023 om 14:37

Calvin Bassey gaat niet met Ajax op trainingskamp naar Duitsland. De 23-jarige verdediger mag van de Amsterdammers in gesprek met Fulham en krijgt de ruimte om zijn transfer af te ronden, meldt De Telegraaf.

Ajax werkte maandagochtend nog een oefensessie af op De Toekomst en stapt in de middag op het vliegtuig naar Duitsland. De selectie van coach Maurice Steijn verbljft tot en met zaterdag in Herzogenaurach op de Adidas World of Sports campus.

Bassey zal dus niet van de partij zijn. Ajax bereikte reeds een akkoord met Fulham over een transfer van de Nigeriaanse international, bevestigde directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Amsterdammers kunnen in totaal 21 miljoen euro ontvangen en dat geld is zeer welkom om de selectie verder te versterken. Nu moet de linksbenige mandekker zelf nog tot overeenstemming komen met de Londense Premier League-club. Hoewel Bassey aanvankelijk op revanche zinde, lijkt hij nu alsnog eieren voor zijn geld te kiezen.

Ajax nam Bassey een jaar geleden nog voor minimaal 23 miljoen euro over van Rangers FC, maar dat werd geen succes. Zo passeerde jongeling Jorrel Hato hem in de pikorde. Volgens Fabrizio Romano geldt Bassey als prioriteit voor The Cottagers. Mohammed Salisu van Southampton is in beeld als alternatief.