VI: Ajax en Fulham zijn rond over verkoop van Bassey

VI: Ajax en Fulham zijn rond over verkoop van Bassey

22 juli 2023 om 10:54
Laatste update: 22 juli 2023 om 11:13

Ajax en Fulham hebben een akkoord bereikt over de transfer van Calvin Bassey, meldt Voetbal International. De Amsterdammers ontvangen in totaal 21 miljoen euro voor de verdediger. 

Met het bedrag van 21 miljoen euro leidt Ajax in het gunstigste geval twee miljoen euro verlies op Bassey. De Nigeriaanse international werd het afgelopen seizoen voor 23 miljoen euro weggeplukt bij Rangers FC, maar kon geen moment overtuigen in de hoofdstad. Vooral op de voetballende kwaliteiten van Bassey was kritiek. Naar verluidt werd hem onlangs medegedeeld dat de kans op een basisplaats, zowel in het centrum als op links, klein is. Onder meer jeugdproduct Jorrel Hato streefde hem voorbij.

Daarom kiest Bassey, die aanvankelijk niet wilde opgeven en wilde slagen bij Ajax, eieren voor zijn geld. De 23-jarige mandekker stond nog tot 2027 onder contract in de Johan Cruijff Arena. In totaal speelde Bassey 25 wedstrijden in de Eredivisie, waarvan twintig als basisspeler. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij drie assists. Bassey gaat zijn geluk nu beproeven in de Premier League. Fulham werd daar het afgelopen seizoen knap tiende. 

Bassey is na Jurrïen Timber de tweede centrale verdediger die deze zomer vertrekt uit Amsterdam. Met Hato en Ahmetcan Kaplan heeft trainer Maurice Steijn nog twee opties links centraal achterin. Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine kunnen als linksback uit de voeten.

Mislintat lijkt druk bezig om de defensie van nieuw bloed te voorzien. Ajax is volgens De Telegraaf 'redelijk ver' met Josip Sutalo, die over moet komen van Dinamo Zagreb.