Russische steun voor Promes: 'Als hij een paspoort wil, zullen we hem helpen'

Russische steun voor Promes: 'Als hij een paspoort wil, zullen we hem helpen'

21 juni 2023 om 16:12
Laatste update: 21 juni 2023 om 17:34

Oleg Malyshev, de nieuwe directeur van Spartak Moskou, steunt Quincy Promes openlijk. De clubbaas gaat, indien nodig, de Amsterdammer helpen bij het verkrijgen van een Russisch paspoort.

Promes is door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar cel. In juli 2020 stak hij op een familiefeest zijn neef in de knie. Daarnaast wordt hij verdacht van cocaïnehandel. Promes, die in hoger beroep is gegaan, zit in zelfgekozen ballingschap in Rusland, zodat hij niet gearresteerd kan worden. Op zijn eerste persconferentie geeft Malyshev toelichting over de zaak. "We zullen over de juridische kwestie nadenken."

"De beroepsprocedure is aan de gang. We hopen dat het besluit van de rechters in hoger beroep wordt gewijzigd. We zullen assistentie verlenen aan Promes", zegt hij tegen de Russische pers. De CEO staat positief in een mogelijk staatsburgerschap van Promes. "Ik heb begrepen dat de beslissing over staatsburgerschap een beslissing is van de speler. Als Promes een beslissing neemt, zullen we assistentie en ondersteuning bieden."

Bij Spartak ligt Promes nog tot de zomer van 2024 vast. Ondanks de juridische problemen wordt Promes niet ontslagen door zijn werkgever. Als hij geen baan meer zou hebben in Rusland, moet hij het land verlaten. Als hij een Russisch paspoort krijgt, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij op korte termijn zijn straf gaat uitzitten.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!