Onbewogen Spartak Moskou komt met reactie op veroordeling Promes

Onbewogen Spartak Moskou komt met reactie op veroordeling Promes

19 juni 2023 om 19:11
Laatste update: 19 juni 2023 om 19:32

Spartak Moskou heeft maandag gereageerd op de veroordeling van Quincy Promes. De Amsterdammer, die in zelfgekozen ballingschap in Rusland zit, moet achttien maanden de cel in vanwege het steken van zijn neef.

In Moskou lijkt men niet wakker te liggen van het nieuws rond Promes. "De beslissing van de rechtbank is nog niet in werking getreden en de speler heeft de kans benut om in hoger beroep te gaan", laat Dmitry Zelenov, woordvoerder van Spartak, weten in de Russische pers.

Promes was zelf niet aanwezig bij het vonnis. Het is niet bekend wat Spartak Moskou met de vijftigvoudig Oranje-international van plan is. Zolang Promes in Rusland zit, kan de Nederlandse politie hem niet oppakken. Vorig seizoen werd hij met twintig doelpunten topscorer van de Premjer Liga.

De kans dat Promes wordt uitgeleverd kan tot nul worden gereduceerd als de voetballer een Russisch paspoort verkrijgt. Door zijn problemen met de Nederlandse wet zit dat er echter (nog) niet in. Hem hangt een nog zwaardere gevaningsstraf boven het hoofd vanwege mogelijke betrokkenheid bij drugshandel.