Bosz 'enige optie' PSV: 'Dat heeft me uiteindelijk doen besluiten ja te zeggen'

Bosz geeft tekst en uitleg: 'Dat heeft me doen besluiten om ja te zeggen'

12 juni 2023 om 22:02

Peter Bosz legt uit waarom hij zijn jawoord aan PSV heeft gegeven. Earnest Stewart, technisch directeur in Eindhoven, stelt dat de 59-jarige Apeldoorner de 'enige optie' was.

"PSV is een van de topclubs van Nederland, dus je bent blij als die belangstelling toont. Wat voor mij heel belangrijk was, was de warmte die ik vanaf het eerste moment voelde. Dat ze aangaven dat ze echt voor mij wilden gaan. Dat vertrouwen vond ik heel belangrijk", wordt Bosz geciteerd door De Telegraaf

Volgens Stewart was het 'vrij makkelijk' om te bepalen wie de opvolger van Ruud van Nistelrooij moest gaan worden. "Peter Bosz stond op nummer 1 en was de enige optie voor ons. Als je dan Bosz als gedroomde kandidaat kunt binnenhalen, is dat heel fijn. In het verleden heeft hij heel wat laten zien bij de clubs waar hij heeft gewerkt."

Bosz gaat zijn eigen ideeën implementeren bij PSV. Maar: "Ik snap heel goed dat ik me uiteindelijk zal moeten aanpassen aan de club en de spelersgroep die ik heb", benadrukt hij. "Maar ik heb wel een bepaalde manier van spelen voor ogen. Dat moet kloppen. Dat moet goed voelen. Er is blijdschap dat PSV je benadert, maar je moet ook mogelijkheden zien om met deze groep en de spelers waarmee we die gaan aanvullen succesvol te zijn. Dat heeft me uiteindelijk doen besluiten om ja te zeggen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!